ЯБЪЛКОВ КЕЙК С КАФЕ


продукти:

300 мл.прясно мляко;3 бр.яйчен жълтък;1 бакпулвер;300 гр.кристална захар;1 с.л.смляно кафе;
1 с.л.течна ванилия;2/3 ч.ч.олио;2 1/2-3 ч.ч.брашно;3 бр.ябълки;

1 с.л.смляно кафе + 2 с.л.кристална захар за поръсване;

Погасяваме бакпулвера в млякото.Добавяме жълтъците,захарта,кафето и ванилията.Сипваме и олиото.Малко по малко приобщаваме и брашното.
В тавичка,покрита с хартия за печене изсипваме сместа и върху и подреждаме обелените и нарязани на 4 ябълки.Поръсваме с кафето и захарта и печем до готовност при 170С на фурната.
Поднесох с подсладена рикота,която спокойно може да е и маскарпоне или сметана....




Коментари

Публикуване на коментар